Satul celtic


Andrei Pogăciaş

1

Dacă ești curios despre celți, romani, Vlad Țepeș și daci, hai la noi în sat și expertul nostru îți va povesti adevăruri, nu tulburătoare, ci alea cumpătate și bine argumentate științific. Prezența lui Andrei ne garantează ceea ce noi încercăm să promovăm prin festivalul nostru, că istoria și rockul fac casă bună și merită să ne bucurăm de ele la o bere rece, la Festivalului Celtic Transilvania, în iulie la Băile Figa. Deci, amfitrion în ”Satul celtic”, cum numim noi zona de reenactment a Festivalului Celtic Transilvania, va fi istoricul Andrei Pogăciaş.


OMNIS BARBARIA

1

Omnis Barbaria reprezintă o prezență deja obișnuită la Festivalul Celtic Transilvania de la Beclean, fiind alături de Festivalul Celtic încă de la prima ediție. Asociația Omnis Barbaria a apărut în 2013 din dorința de a aduce un suflu nou în reenactment-ul antic românesc.


Asociația Culturală Istoria Interactivă

Asociația Culturală Istoria Interactivă

Asociația Culturală ISTORIA INTERACTIVĂ din Piatra Neamț este o asociație nou înființată în 2022 a cărui obiectiv este reconstituirea istorică pe perioada antică și medievală. Principalul nostru obiectiv este de a asigura o reconstituire cât mai corectă bazată pe cercetare istorică și descoperiri arheologice.


HISTORIA RENASCITA

2

La această ediție a Festivalul Celtic Transilvania se reîntorc și prietenii de la Historia Renascita (Argeș). Îi așteptăm cu mare drag!


Terra Dacica Aeterna

Terra Dacica Aeterna

Terra Dacica Aeterna este prima asociație din Romania care se ocupă cu reenactment-ul legat de perioada antică, și vor reînvia acea perioadă în cadrul Festivalului Celtic Transilvania, în 2023.


AMICII MUZEULUI

AMICII MUZEULUI

Încă o grupare de reconstituire istorică și-a confirmat prezența la Festivalul Celtic Transilvania, ediția a VII-a : "Amicii muzeului" . Și ei fac parte dintre grupările de casă ale festivalului, participând până acuma la două ediții anterioare. Îi așteptăm cu drag să poposească din nou pe meleaguri noastre.


Celtic Heritge Society - Burgas

Celtic Heritge Society - Burgas

Dacă la ediția a IV-a a Festivalului Celtic Transilvania din 2017 din cauza unor probleme cu transportul, prietenii noștri bulgari din asociația Celtic Heritge Society - Burgas nu au reușit să ajungă, la ediția de anul acesta din 21-23 iulie vor fi prezenți. Preocupările membrilor asociației sunt legate în special pe interacțiunea cu publicul tânăr, copiii în special, aceștia urmând a desfășura o serie de ateliere practice și jocuri de inspirație celtică atât pentru copii cât și pentru adulți. Acesta este încă un motiv în plus de a aduce toți membrii familiei la ediția a VII-a a Festivalului Celtic Transilvania 2023.