Line-up 2023



SKYCLAD

SKYCLAD

SKYCLAD, pionierii folk-metalului vin pentru prima dată in România, la Festivalul Celtic Transilvania! Cu o istorie de 30 de ani, 13 albume de studio și o mulțime de compilații, single-uri și albume live, Skyclad este trupa care a pus bazele genului folk-metal, părinții de facto.


Grave Digger

11

GRAVE DIGGER este una dintre cele mai influente trupe ale scenei heavy metal germane de la începutul anilor '80.

https://grave-digger.de/


CORVUS CORAX

CORVUS CORAX

CORVUS CORAX

Muzicienii de la Corvux Corax au contribuit semnificativ la dezvoltarea muzicii medievale așa cum o cunoaștem noi. Muzica lor se bazează pe un amestec de stiluri, între care există diferenţe, dar şi o mulţime de similarităţi.

https://www.corvuscorax.de/


BUCOVINA

BUCOVINA

BUCOVINA, cea mai îndrăgită trupă românească se reîntoarce pentru a 3-a oară la Băile Figa, la cea de a 7-a reuniune a familiei Celtic Transilvania! În 2020 au sărbătorit 20 de activitate.


TRUDA

TRUDA

Truda! După o pauză foarte lungă băieții ăștia frumoși revin în forță cu un nou album în această toamnă. Anul viitor îl vom vedea și noi pe scena Celtic Transilvania!


HARMÃSAR

VARANG NORD

În prezent Harmãsar este singura trupă de folk și pagan metal din Republica Moldova. Abordând un stil cu accente puternice din genurile death si black metal, stil evidentiat de riffuri agresive de thrash metal și combinat cu prezența instrumentelor de suflat folclorice, trupa Harmasar este un nume important pe scena metal autohtonã și nu numai.


Dordeduh

Dordeduh

Dordeduh sunt o trupă de black metal cu o abordare a instrumentației tradițional-românească. Dordeduh este trupa lui Hupogrammos și Sol Faur, foști membri ai Negură Bunget, care a rezultat după destrămarea Negura Bunget în vara anului 2009.

https://www.dordeduh.ro/


Aether

Aether

Aether, melodic death metal din Polonia. O trupă dragă nouă și fanilor Celtic Transilvania, a cărei prezență probabil ați așteptat-o și anticipat-o mulți dintre voi.


WOLFARIAN

wolfarian

WOLFARIAN, folk metal din Cehia, vin la Festivalul Celtic Transilvania să ne încânte cu muzica lor inspirată din legendele nordice și din cultura celtică.


Bucium

bucium

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Albumele sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.

https://bucium.com.ro/


E-an-na

E-an-na

Cu mândrie vă anunțăm că încă una dintre trupele de casă ale Festivalului Celtic Transilvania va urca pe scena în 2023. Este vorba de arhicunoscuții E-an-na, pentru care festivalul nostru a fost primul de acest gen la care au participat, iar restul este istorie...


Zgripsorum

Zgripsorum

Zgripsorum este o tânără trupă românească de Death Metal Melodic cu influențe simfonice, fondată în 2019.


GAV

11

GAV, una dintre cele mai frumoase și valoroase trupe ale noului val al heavy metalului românesc.


Dirty Shirt

11

DIRTY SHIRT e o formație rock înființată în 1995 în orășelul Seini (Maramureș). Trupa este considerată una din cele mai originale apariții pe scena rock din România, combinând stiluri din orizonturi muzicale foarte diferite: pe o bază Metal-Industrial-Hardcore se adaugă elemente preluate din Folclorul românesc, Funk, Electro, Progressive, Muzică clasică.


Kempes

11

Kempes, vocalistul original al trupei Cargo și cel de care se leagă toate marile succese ale acestei trupe vreme de 15 ani, va fi prezent vineri 21 iulie 2023 pe scena Celtic Transilvania alături de trupa proprie.


 

Prezentator

Prezentator